Geen artikelen in de winkelwagen

Behandelingen

Steigerhout produkten zijn duurzaam en hebben van zichzelf al een stoer en robuust karakter. Wanneer u een steigerhout meubel uitsluitend binnen gebruikt is het niet per se nodig uw meubel te laten behandelen. Behandeling zorgt er voor dat de meubelen veel beter afneembaar zijn, de afwerking wat netter wordt en dat de grootste kleurverschillen tussen de verschillende planken geneutraliseerd worden. Tevens zorgt behandeling ervoor dat het meubel veel beter tegen de weersinvloeden bestendig is en een langere levensduur zal hebben hierdoor. Wanneer u uw steigerhout meubel buiten gaat gebruiken adviseren wij uw meubelen te (laten) behandelen tegen de verschillende weersinvloeden. Wij raden aan dit jaarlijks te herhalen of aandacht aan te besteden, bijvoorbeeld in het voorjaar wanneer de meeste nattigheid in Nederland achter de rug is. Dit kunt u doen door middel van het aanbrengen van een impregnant, olie, beits of wax.

Steigerhout zal altijd werken gedurende de jaargetijden. het hout zal wat uitzetten wanneer er meer vocht in de lucht zit, en weer krimpen wanneer het jaargetijde drogere lucht kent. Hierdoor zullen er altijd kieren en spleten tussen verschillende steigerhout planken kunnen ontstaan. Ook kunnen verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld een tafelpoot, ietwat krom gaan staan. Meestal is het beter dit zo te laten, omdat ze later weer terugkrommen. Mocht dit niet (genoeg) het geval zijn, is het aan te raden dat specifieke onderdeel opnieuw los te halen en te monteren.

Een Grey Wash behandeling zorgt voor een wat bruin/grijzige gloed over het meubel en een White Oil behandeling zorgt voor een wat wit/grijzige "look".

Beide behandelingen zorgen voor meer bescherming van de weersinvloeden. Deze behandelingen voorkomen niet het werken van het hout.